Vårdnadstvist Kalmar/Västervik - Advokat Rickard Appelbergs Juristbyrå

Rickard Appelberg besitter flera års erfarenhet inom vårdnadstvister.

Skilsmässor och vårdnadstvister i Kalmar / Västervik

Rickard Appelberg erbjuder rutin, kunskap och kompetens.

En rutinerad och kunnig advokat är ovärderlig, i alla fall. Från de fall som hamnar i domstol till de man kanske inte behöver ta hela vägen dit. Ett kompetent utanförperspektiv är av högsta vikt för att alla parter i hetsiga konflikter slutligen skall kunna enas.

Rickard antar sig ofta fall inom skilsmässor och vårdnadsfrågor. I de fall du som klient och din partner skiljs som vänner kan Rickard möta båda makarna för att reda ut frågor som bodelning och vårdnad av barn.

Utifrån sin långa erfarenhet kan Rickard Appelberg ge er råd kring hur ni får avtal i stil med delad vårdnad att smidigast fungera i er livssituation.

Bodelning - Mitt i sorgen när en anhörig har gått vidare måste bodelningen av dödsboet tas omhand. Du kan anlita Rickard Appelberg för att få avlastning med pappersarbetet under den här känsliga tiden.

Det är inte konstigt att alla koll på allt som behövs göras och samtliga delar av lagboken. Advokat Rickard Appelberg i Kalmar/Västervik ser till att regler samt mallar följs korrekt när du ska upprätta, äktenskapsförord, samboavtal och andra juridiska dokument utöver bodelning och vårdnadstvister.

Ring oss för kostnadsfri rådgivning gällande din vårdnadstvist.

Vårdnadstvist?

Varken den ena eller den andra föräldern vill ge upp tillgång eller rättigheter till barn, inte heller litar de helt på någon annan än sig själva för att ge rätt vård, särskilt i en spänd eller arg atmosfär. Gör dig själv en tjänst och ställ dina personliga känslor om din make/maka åt sidan och fortsätt med uppgiften att hjälpa dina barn till en trygg tillvaro.

Många människor, inklusive domare (beroende på ditt område), tror att gemensam och delad vårdnad är samma sak. Men trots att de alla har element som liknar varandra är det viktiga skillnader, med vilka du och din make/maka måste bli bekanta när du är redo att ta itu med gemensam vårdnad vs delad vårdnadsproblem.

Delad vårdnad: Föräldrar som väljer delad vårdnad har juridisk rätt att fysiskt dela på barnen från sitt äktenskap. Även om delad vårdnad ger viss flexibilitet utifrån varje föräldrars livsstil och andra faktorer, innebär det vanligtvis att varje förälder skyddar barnen och förser sina dagliga behov för 50 procent av tiden. Viktiga beslut för barnen, såsom utbildning, hälso- och sjukvård och religion  faller ofta på en ensamstående föräldrars axlar. Om båda föräldrarna delar beslutsfattande gör de vanligtvis det tillsammans och i en anda av samarbete.

Gemensam vårdnad: Föräldrar som bestämmer att gemensam vårdnad är rätt val kommer att dela i alla aspekter av att höja sina barn. De två måste träffas ofta för att fatta sina beslut tillsammans, så ett bra förhållande fyllt med omsorg och förståelse är avgörande. Denna typ av vårdnad tillåter föräldrarna att kontrollera förvaringsavtalet, men skiljda föräldrar bör inse i förväg att ingen av föräldrarna juridiskt kan ändra kritiska aspekter av barns liv. Båda föräldrarna måste nå ömsesidigt överens om beslut om utbildning, hälsovård och andra områden som hjälper till att forma vem barn blir.

Ring oss för kostnadsfri rådgivning gällande din vårdnadstvist.